Axamer Lizum

Axamer Lizum (1563 – 2343 meter) is bekend om de Olympische winterspelen die er in 1964 en in 1976 gehouden zijn. Het skigebied is bijzonder sneeuwzeker en omvat 30 km geprepareerde pistes en 10 km aan skiroutes.

offerte aanvragen

Het gebied is geschikt voor elke type skiër of snowboarder. De variatie aan pistes zijn enorm. Vanuit het skigebied zijn 2 prachtige 6 en 7 km lange afdalingen naar de dorpen Axams en Götzens te maken. Terug in het skigebied kom je met de gratis skibus, die regelmatig rijdt. Ook zijn er een aantal zeer geschikte oefenliften en afdalingen waar beginners uitstekend uit de voeten kunnen.

Voor de freestylers is er een funpark met rails en kickers, hier kan elke freestyler zich uitleven. Ondanks de hoogte wordt zelfs in Axamer Lizum een deel van de pistes met kunstsneeuw geprepareerd, sneeuw verzekerd dus!

Met een uitbreiding op de skipas kunt u ook gebruik maken van het naastgelegen Muttereralm. Vanaf de Birgitzköpfl skiet u hier zo naartoe.

Even niet op de ski’s en toch genieten van de sneeuw? In Axamer Lizum en Axams zijn diverse rodelbanen, waarvan er één ook in de avond verlicht is. Innsbruck ligt op slechts 18 km van de Axamer Lizum.

GebiedengroepsaccommodatiesFacebook