Wilder Kaiser

Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental is een van de grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Vanuit zeven dorpen (Ellmau, Scheffau, Söll, Itter, Hopfgarten, Going, Brixen im Thale en Westendorf) kun je met één skipas meer dan 280 pistekilometers maken.

offerte aanvragen

Er is een goede balans tussen het aantal blauwe, rode en zwarte pistes. De brede pistes en goede liftverbindingen maken het mogelijk om iedere dag een andere tocht te maken. De uitstekende liften zorgen voor korte wachttijden. De skibussen rijden naar de stations van het gigantische liftsysteem dat het hele gebied tot één geheel maakt. Als alles besneeuwd is, is het zelfs mogelijk van dal tot dal door de zeven dorpen te trekken zonder je ski's af te doen.

Bij de nabijgelegen plaatsje Kelchsau ligt nog een klein skigebied met respectievelijk 16 km piste. Door de KI-West verbinding is het mogelijk om vanuit Westendorf naar Kirchberg (170 km) te skiën. Voor deze extra kilometers geldt een uitgebreidere skipas met de Kitzbüheler Alpen.

De streek is trouwens ook een uitstekende plek om te langlaufen met vele kilometers loipe. Bij Hopfgarten lopen mooie, lichtglooiende routes door deels open en deels bebost terrein.
De uitbundige après-ski in het dorp Westendorf hebben dit gebied populair gemaakt bij de Nederlandse wintersporters.

GebiedengroepsaccommodatiesFacebook